Kroz igru do znanja i veština.

Edukativni kabinet nudi usluge:

PROCENE RAZVOJA DETETA – ima za cilj odrediti koliko je dete ovladalo razvojnim fazama u oblasti motorike, govora, mišljenja i emocionalnog razvoja u odnosu na svoj kalendarski uzrast. Procena podrazumeva razgovor sa roditeljima, opservaciju deteta tokom slobodne igre, kao i procenu razvoja uz korišćenje defektoloških testova. Nakon procene roditelj na mail dobija nalaz i mišljenje defektologa.

Procena traje 60 minuta, gde se vreme zakazivanje procene prilagođava vašim potrebama i karakteristikama vašeg deteta.

TRETMANA DEFEKTOLOGA KROZ IGRU – (individualni preventivno-korektivan rad) podrazumeva sprovođenje aktivnosti u cilju postizanja postavljenih ciljeva. Sve aktivnosti predviđene programom se prilagođavaju poštujući detetova interesovanja, veštine i sposobnosti, primenjujući pozitivnu psihologiju. Svaki tretman se planira i sprovodi tako da odgovara detetu. Tretman je zasnovan na primeni Montesori metoda rada, Marte Mea, Floortime-a, kao i reedukacije psihomotorike (primene pokreta u igri), svaki stimulativni tretman je zasnovan na stimulaciji ranog razvoja kroz igru. 

Tretmani se mogu organizovati tako da budu: intezivni tretmani (4-5 puta nedeljno u trajanju od 45 ili 60 minuta) ili poluintezivni (1-3 puta nedeljno u trajanju od 45 ili 60 minuta).

ONLINE KONSULTACIJE – podrazumevanju popunjavanje upitnika koji roditelj dobija na mail pre sastanka. Na samom sastanku se razgovara o datim odgovorima, dobijate vreme za sva pitanja koja vas muče, zajedno postavljamo funkcionalne ciljeve za naredni period razvoja.

Konsultacije ovog tipa uglavnom traju 60 minuta, ukoliko je potrebno mogu se i produžiti.

MSc Marija K. Ršumović

 NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

MAR crtezi-03

Zakazivanje je obavezno.

Sve potrebne informacije možete dobiti klikom na polje kontakt .

 

MAR crtezi-04

Edukativni kabinet “Pitajte Defektologa” nalazi se na adresi:

PITAJTEDEF

Tadeuša Košćuška 66

Beograd – Dorćol (kej 25.maj)