DATUM ODRŽAVANJA: 27.11.2021. godine sa početkom u 12.30
MESTO ODRŽAVANJA: Zoom platforma
VREME TRAJANJA: 3h 30 minuta

Edukacija je namenjena defektolozima, logopedima, pedagozima, vaspitačima, psiholozima, socijalnim radnicima i svim stručnjacima (i budućim stručnjacima) koji rade sa decom.

UČEŠĆEM NA OVOM SEMINARU NAUČIĆETE:

  • Kako započeti procenu i uspostaviti komunikaciju sa roditeljima i detetom,
  • Koje su metode i tehnike koje vam mogu pomoću u proceni psihomotornog razvoja deteta,
  • Kako da koristite video zapis kao alat procene,
  • Kako se igra menja u odnosu na uzrast deteta,
  • Kako postaviti ciljeve i napisati mišljenje na osnovu procene
  • Kako podstaći motivisanost kod deteta i stvoriti stimulišuće okruženje za igru,
  • Koje igre se mogu iskorisiti u tretmanu i kod kuće,
  • Na koji način možemo koristiti asistivnu tehnologiju u cilju razvoja komunikacije.

Sam seminar je prožet primerima iz prakse i praktičnim zadacima.


Nakon modula na mail ćete dobiti prezentaciju sa edukacije uz dodatne napomene i upitnike koji vam mogu pomoći pri proceni.

Edukacija traje 3h 30 minuta, a nakon odslušane edukacija dobija se potvrda o učešću.

Iznos kotizacije za učešće je 3300 dinara, odnosno 33e ukoliko se plaća van Srbije.

Utisci sa seminara:

“Ono zbog čega sam se i prijavila za učestvovanje u ovom predavanju bilo je isključivo zbog problema koje imam sa roditeljima djece koja primaju logopedske usluge. Prvenstveno negiranja problema u djeteta od strane roditelja. Pitanje je postavila jedna učesnica na današnjem predavanju tako da nisam ponavljala pitanje, ali ste odgovorili kako njoj tako i meni. Hvala vam puno za odgovore. Cjelokupno predavanje bilo je značajno za mene, pomogli ste mi puno i zahvaljujem na tome.” – učesnica seminara Procena i tretman kroz igru

“Edukacija mi se dopala zbog nacina na koji govori i objasnila te bitne stvari o decjoj razvoju i roditele, lepo je cuti i razumjeti sve sto kaze, tako na neki lak i jednostavan nacin prica, a to su zapravo NAJbitnije stvari za nas strucnjacima. Marija hvala ti jos jednom!!!” – učesnica seminara Procena i tretman kroz igru


“Dobijanje informacija kako započeti procenu, sa kojim instrumentima, na koji način. Ukazivanje na detalje na koje bi trebalo obratiti pažnju dok vršimo procenu. Dosta jasno i konkretno.”
 – učesnica seminara Procena i tretman kroz igru

O voditeljki edukacije:

Marija Končar Ršumović, master defektolog, autor bloga http://www.pitajdefektologa.com


Od 2014. aktivno radim individualne tretmane za decu koji podrazumevaju pre svega primenu načela da je učenje kroz igru jedino pravo učenje, a ponajviše kada je u pitanju stimulacija ranog razvoja, odnosno razvoja do 6 godine. Radim kako sa decom sa različitim smetnjama u razvoju, tako i sa decom neurotipičnog razvoja koja imaju problem sa grafomotorikom, finom motorikom i/ili pažnjom. Održala sam preko 200 radionica za decu i roditelje sa akcentom na učenju kroz igru. Autor seminara “Igrom do znanja” i istoimenog digitalnog priručnika, kao i webinara “Procena i tretman kroz igru”. Čast mi je što je moje edukacije do sada prošlo više od 500 ljudi iz regiona.