Ko sam ja?

Dobro došli!

Ja sam Marija Končar, po zanimanju master defektološkinja koja je pretraživanjem interneta zaključila da nema dovoljno web stranica dostupnih na našem jeziku, a da su namenjeni ovoj tematici i pitanjima.

 _STW3270.jpg

Osnovne akademske studije na Fakultetu za specijalnu edukciju i rehabilitaciju završila sam 2013. godine, iste godine upisala master studije i završila ih 2014. godine. Od 2011. volonterski radim sa decom, a od 2012. godine aktivno učestvujem u vođenu i kreiranju radionica za decu i roditelje. 2014. godine postajem koordinator programa za decu i rani razvoj Udruženja građana RODITELJ. U prethodnim godinama održala sam preko 200 radionica za decu i roditelje, preko 50 obuka za pravilnu upotrebu dečijih auto-sedišta zajedno sa Republičkom Agencijom za bezbednost u saobraćaju, i preko 10 obuka za volontere koji rade sa decom u Beogradu i Podgorici. Saradnik sam dečije izdavačke kuće ProPolis books sa kojom držim čitalačko-kreativne radionice, takođe sam saradnik i volonter je nevladine organizacije roditelja dece sa smetnjama u razvoju “EVO RUKA” u Beogradu.

Verujem da su deca ta kojoj ostaje svet, a na nama je da im pružimo što bolje prilike da uče – da uče kroz igru.

Pored formalnog obrazovanja, čest sam gost, slušalac, učesnik na različitim tribinama, stručno-naučnim skupovima, seminarima, obukama i kursevima koji se tiču dece i razvoja. U 2017. godini postajem sertifikovan Marte Meo praktičar. Nakon 4 meseca obuke, jun 2018. donosi novi sertifikat za Primenu Montesori pedagoškoh načela i Montesori pribora sa decom sa teškoćama u razvoju.

Moto rada: Najbolje učenje je učenje kroz igru.

Od 2014. aktivno radim individualne tretmane za decu koji podrazumevaju pre svega primenu načela da je učenje kroz igru jedino pravo učenje, a ponajviše kada je u pitanju stimulacija ranog razvoja, odnosno razvoja do 6 godine. Radim kako sa decom sa različitim smetnjama u razvoju, tako i sa decom neurotipičnog razvoja koja imaju problem sa grafomotorikom, finom motorikom i/ili pažnjom.

cdf38852-0992-4f16-b38f-670936e0dcd8

O BLOGU

Blog je nastao 2017. godine sa željom da roditelji, ali i stručnjaci imaju mesto gde mogu pronaći različite savete, ali i materijale koji podstiču dečiji razvoj.

Trudim se da svaki savet, preporuka ili materijal budu takvi da budu lako primenljivi u različitim uslovima, ali dovoljno fleksibilni da se mogu prilagoditi različitim uzrastima, odnosno sposobnostima i intresovanjima deteta.

Svi tekstovi podležu autorskom pravu te ih ne možete deliti bez moje saglasnosti. Kada su tekstovi sponzorisani ili napisani u saradnji, to je naznačeno na kraju tog posta.

 

Saradnje na blogu:

logo.pngPcelica-LOGO-NEW-RGB.pngimageedit_1_9412010487logo2014kreativni-centar-150x150logo.png

logo.pngMftchrxQлогоКозИздLOGO-Enco

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju možete se javiti putem kontakt forme.

Moji tekstovi su često objavljivani i deljeni na regionalnim Internet portalima: Zelena učionica, Moj pedijatar, Lola magazin, časopis BabyPlanet, Harfa.hr, Maliistrazivaci.rs, Pishobrlog, Mama Klik, Roditelji.me, MamaMultipraktik, Mamaklik.rs, Maminsajt,  itd.